Ezért szeretjük a valódi bőrt

Amikor a tervezés során mérlegelni kell, hogy bőrt vagy műbőrt használjunk, érdemes valamennyi szempontot alaposan átgondolni. Kiváló tulajdonságokkal rendelkező műbőrök érhetők el, de amikor megvan a lehetőség a döntésre, mi a bőr mellett voksolnánk.

 

A valódi bőr érintése, tapintása és illata semmilyen más anyagéhoz nem fogható. Stílusról, eleganciáról és luxusról árulkodik. Valódi értéke van, tartós, a hiedelmekkel ellentétben pedig egyáltalán nem nehéz megfelelő ápolása. Ráadásul a rendszeres használat közben kis mértékben ráncosodik és kopik, ami növeli a bőrrel bevont bútorok, belsőépítészeti elemek nemességét.

 

Sokszínű és különleges

A színpaletta rendkívül széles, számos mintában és struktúrában érhető el, az egyedi laminációkról nem is beszélve. Maga a feldolgozás azért is érdekes, mert ebből lehet következtetni az adott anyag fontos tulajdonságaira, valamint az ebből adódó ápolási igényre és módszerre, amelyek különböző fajtáknál jelentősen eltérhetnek egymástól. Ezért döntés előtt érdemes részletesen átgondolni, milyen használatra, környezetbe szánjuk az adott bőrt és biztosan megoldható-e értő ápolása.

 

A valódi bőr tartós és kopásálló, ezáltal hosszú évekig szolgál bármilyen beltérben. Jól tűri a nedvességet, így ha kanapé kárpitjaként használjuk és ráömlik valami, nem megy tönkre, mivel lepereg róla a folyadék. Ezért tisztítani is jóval egyszerűbb, mint más anyagokat.

 

A bőr különlegességét növeli, hogy sokszor magán viseli a természet nyomait sokszor alig észrevehető, máskor egészen szembetűnő formában. Az állatot, melynek bőrét felhasználják, élete során számtalan külső környezeti hatás éri, melyek sokszor maradandó nyomokat hagynak a bőrén. Ezek lehetnek rovarcsípések, műtéti hegesedés, vagy szarvak által keletkezett sérülések, felidézve az állat életének történetét. Mindenképp előnyként említenénk meg azt is, hogy folyamatosan illatozik, ezzel megteremtve a valódi bőr adta luxusérzetet.

 

Hátrányként a magasabb áron túl csupán azt lehet megemlíteni, hogy sokak számára télen hidegnek, nyáron túl melegnek tűnik, de ez leginkább autók kárpitjánál lehet érzékelhető probléma. Ruha nélkül is zavaró lehet a bőrrel való érintkezés, főként a melegebb évszakokban. Elég kevés hátrányt tudtunk felsorolni, mert a bőr csodálatos anyag, ami megéri a befektetést, sőt növelheti az értékét az évtizedek során.

Share:

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.