Ezt kell tudnod az egzotikus bőrökről

Bemutattuk már a valódi és a műbőr közötti, az ár-érték arány miatt megfontolandó különbségeket ebben a bejegyzésben. A valódi bőr mindig jó választás, ha belsőépítészetről vagy ruházatról van szó. Ez az alapanyag nyújtotta különlegességet már csak az fokozza, ha a bőrfelület egzotikus állatból készül.

 

Az állatbőrnek vannak pórusai, nem csillog és nem fényes a felülete, a felszíne egyenetlen. Elsősorban azoknak ajánljuk az egzotikus bőrök használatát, akik igénylik az extravagáns megjelenést, vágynak az egyediségre és a klasszikus, luxusérzetű belső terekre.

 

Számos egzotikus állatfajták bőrét általában kárpitként használják. Most azokat mutatjuk be, amelyek a mi kínálatunkban is megtalálhatók, valamint nem szokványos kárpitozáshoz használt anyagok. Az egzotikus – kárpitozásra alkalmas - bőr készülhet kígyóból, krokodilból, kajmánból, struccból, cápából, rájából és angolnából.

 

Kígyó: Mivel az állat teljes felületén szarupikkelyek vannak, ezért a kígyó bőréből készített kárpitok jellegzetesek és egyediek, nem lehet összekeverni őket más alapanyaggal. Tapintása kellemes, az anyag maga egyenetlen.

 

Strucc és emu: Ebből a két állatfajtából készülnek a magas minőségű cipők, ugyanis a strucc és az emu bőre – tartóssága és rugalmassága miatt - egyik legalkalmasabb a lábbelik készítéséhez. Mintázata jellegzetes, felületén a tollak helyén kidudorodó bőrképződmények találhatóak.

 

Struccláb: A strucc láb bőrét elsősorban díszítésekhez használjuk fel, kis mérete miatt különleges, egyedi bútorok kárpitjait készítjük belőlük (például óratartó vitrinhez). Dekoratív, nem hétköznapi anyag, ezért leginkább olyan belső terekbe ajánljuk, ahol a megjelenés célja a klasszikus egyediség. Felületén nagy szarupikkelyek találhatóak.

 

Krokodil és kajmán: A két állat háti és hasi bőrét egyaránt használjuk kárpitokhoz. A bőr mintázata változatosabb, markáns és rusztikus, a csontos lemezszerű pikkelyeknek köszönhetően – az előző állatokéhoz hasonlóan – ez is egy jellegzetes bőrfajta. Klasszikus megjelenésű berendezésekhez ajánljuk.

 

Rája: A bőr felületén apró, gyöngyszemű csontképződmények találhatók, emiatt a bőr megjelenése elég jellegzetes ahhoz, hogy feldobjon egy egyszerű belső teret. A rájabőrt bizonyos esetekben részben vagy teljesen felcsiszolják, ezután festik a felületét. Az anyag rendkívül tartós, csillogó felülete miatt pedig kiváló alapanyag.

 

Angolna: Az angolnabőr annak ellenére, hogy nagyon vékony, rendkívül erős és masszív, így az ebből a bőrből készített bútorok egyedi megjelenést biztosítanak. Egy terítékhez az angolnabőr kis mérete (szélessége) miatt több darabot varrnak össze.

 

Fontos!

Minden nálunk forgalmazott egzotikus bőr európai feldolgozású, származásuk igazolt, így megfelelnek az állatvédelmi törvényeknek.

Share:

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.