Minden, amit a textilbőrről tudni érdemes!

Korábban írtunk már itt a bőr és a műbőr közti különbségekről, előnyökről és felhasználási lehetőségekről. Ha a tervezés során a döntés teljesen az Ön kezében van, úgy a valódi bőrt javasoljuk, viszont vannak olyan helyzetek, mikor egy-két tényező miatt mégis a műbőrt lenne célszerű választanunk. Ilyen esetekben érdemes lehet a textilbőröket is számításba venni.

 

Mi is az a textilbőr?

A textilbőr a műbőrök legújabb generációjába tartozik. Fontos tisztában lenni azzal, hogy minden textilbőr műbőr, de nem minden műbőr textilbőr. Pár éve lett igazán közkedvelt, ma pedig továbbra is nagy népszerűségnek örvend ez az anyag. Valódi bőrre emlékeztető felületű, puha tapintású, lélegző anyagnak is hívják – úgynevezett ökotextil. Egyes cipőmárkák (pl. Ecco – “A lélegző cipő”) előszeretettel nyúlnak hozzá és használják ki ezt az előnyös tulajdonságát.

 

Vízlepergető hatású, tisztítása emiatt könnyűszerrel megoldható, pl. speciális tisztítókendővel, vagy akár vizes papírtörlővel is könnyen eltávolítható róla bármilyen szennyeződés. Ápolása ugyanilyen egyszerűen történik. A legújabb anyagoknak a felületét poliuretán hab borítja, mely egy vékony réteget képez, lezárja a mélyebb rétegeket, ezzel is növelve a kopásállóságot. Az anyag felületére kerülő poliuretán habot bármilyen színre le tudják festeni. A textilbőrök között ennek a poliuretán habréteg vatsagsága alapján tesznek minőségi különbséget. A jó minőségű textilbőr annak ellenére, hogy lágy, könnyen alakítható, masszív, edzett anyag is egyben, és rendkívül tartós.

 

forrás: https://www.houzz.co.uk

 

Előnyei:

  • kifinomult, kimunkált felület, így nagyban hasonlít a valódi bőrre
  • puha tapintás
  • a műbőrrel szemben légáteresztő
  • vízlepergető
  • könnyű tisztítás
  • masszív, kopásálló, teherbíró, tartós
  • számtalan színben előállítható
  • könnyen alakítható

 

Textilbőr vs műbőr vs valódi bőr


Annak ellenére, hogy szintetikusan előállított anyagról van szó, nem kell megijedni tőle, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján előszeretettel nyúlnak hozzá mind a tervezők, mind a bútorgyártók. A textilbőr a műbőr és a valódi bőr közötti átmenetnek tekinthető. Míg egy klasszikus műbőr és valódi bőr közti különbséget sokszor egy laikus szem is látja, a textilbőr sokszor megtévesztően hasonlít a valódi bőrre – ránézésre és tapintásra egyaránt. Tartósságban és teherbírásban pedig le is körözi állati eredetű versenytársát. Mellette szól még az az érv is, hogy a műbőrrel ellentétben a textilbőrnek nincs erőteljes műanyag szaga, ami nagyobb felületnél valljuk be, zavaró lehet.

 


Megtetszett a textilbőr? Felkeltettük érdeklődését?


Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol megmutatjuk az általunk forgalmazott textilbőröket és részletesen elmagyarázzuk a felhasználási lehetőségeiket is. Ezenkívül vállaljuk a kizárólag általunk forgalmazott alapanyagokból ülőbútorok újrakárpitozását, új kárpitos bútorok, falburkolatok, ágyvégek és más kiegészítők elkészítését, itthon és külföldön is egyaránt.

 

Érdeklődjön a részletekről, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Share:

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.