Textilekkel és bőrökkel megújított nappali

Egy nappalit megújíthatunk anélkül is, hogy megválnánk az egyes bútoroktól. A különböző textilek és bőrök egyedi alkalmazásával igazán különleges hangulatot érhetünk el. Megmutatjuk, hogyan használhatjuk ki az egyes textíliák és bőrök által nyújtott lehetőségeket és hogyan teremthetünk ezzel új légkört az otthonokba!

 

Kanapé újrakárpitozása

A kanapé minden nappali kulcseleme. Ha egy enteriőrt szeretnénk megújítani, a legkézenfekvőbb a kanapé újrakárpitozása, amivel teljesen más hangulatot teremthetünk meg. Az anyag- és színhasználat tekintetében végtelen számú lehetőség áll rendelkezésre. A valódi bőr kanapé örök klasszikus, sosem megy ki a divatból, de a műbőrök legújabb generációjába tartozó textilbőr is egyre közkedveltebb ilyen célokra, főként tartóssága miatt.

 

Díszpárnák, takarók

Ha a kanapé újrakárpitozását nem tartjuk indokoltnak, a kiegészítőkkel is elérhetünk látványos változást. A díszpárnák és takarók használatával sokat alakíthatunk a stíluson akár évszakonként is. A bőrön és a műszőrmén át az egészen különleges textíliákig számtalan lehetőség közül választhatunk. Az összhang megteremtése miatt célszerű például a függönyök színével megegyező, ahhoz illő díszpárna huzatot, vagy takarót választani.

 

forrás: Freshome.com
forrás: Houzz


Régi fotel életre keltése

Ha  kanapét nem is húzzuk újra, a fotel is megoldást nyújthat. A legtöbb otthonban kivitelezhető, hogy elkülönítsünk egy szegletet és a nappaliban kialakítsunk egy olvasósarkot. Elég egy régi fotel, egy gondosan kiválasztott, különleges kárpit hozzá, és egy állólámpa.

 

 

Bőr/kárpit a falon

A 3D-s faldekorációk új dimenziót nyitnak a belsőépítészetben. A bőr és egyéb kárpit borítású egységek használata a falakon nagyon látványos megoldás. Rendkívül dekoratív, egyedi és modern hatású tereket alkothatunk meg a segítségükkel. A leggyakoribbak a bőr, műbőr és textilbőr panelek, mely anyagok különbségéről már írtunk korábban itt. Előfordul még a bőr falpanelek mellett a fa faldekor is. Különlegessé teszi az enteriőrt, nagyon grandiózus, elegáns, és luxus hatást kelt. A számtalan felületű és színű anyagnak köszönhetően lehetőségünk nyílik a teljesen egyedi, személyre szabott megoldásokra.

 

Dohányzóasztal

Különleges és egyedi megoldás, ha a dohányzóasztalt vonjuk be bőrrel, hiszen azok is központi elemei a nappaliknak. Mivel napi, gyakori használatnak vannak kitéve, nagyobb a sérülés esélye is, ezért jó, ha tartós, kopásálló és jó teherbíró képességű anyagot választunk, mint amilyen többek között a műbőr és a textilbőr is.

 

 

Ha megtetszett bármelyik megújítási módszer, keress minket, vállaljuk az általunk forgalmazott alapanyagokból ülőbútorok újrakárpitozását, új kárpitos bútorok, falburkolatok, ágyvégek és más kiegészítők elkészítését, itthon és külföldön is egyaránt!

 

Érdeklődj a részletekről, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

Share:

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.